Eerste klassement 3* 1.40m 

In het eerste klassement van de CSI3* 1.40m proef mocht Eduardo Pereira De Menezes met Calypso des Matis (v. Padock du Plessis*HN) de ereronde leiden met een tijd van 27,78 seconden. Vincent Lambrecht en Canaletto Gali (v. Kannan) verzekerden het zilver in een tijd van 28,54 seconden. Gilles Thomas en Miu Miu Van Overis (v. Inshallah de Muze) schitterden op drie in 28,96 seconden. 

Gilles Detry (Catwalk Vas Y Picobello Z) zette het Belgische feestje verder en eindigde vierde. De top werd aangevuld door Michael Duffy (Cadeau W Z). 

Lore Decock (Heschung Van T Ameldonk) zorgde voor nog een Belgische klassering. 

Tweede klassement 3* 1.40m 

Net zoals gisteren mocht de Britse Chloe Aston de ereronde leiden in de 3* rubriek van Opglabbeek. In het zadel van Amigo T (v. Padinus) snelde ze in 28,30 seconden naar de overwinning. André Americo De Miranda en Gemke volgden op de tweede plaats en finishten in 28,72 seconden. Zoe Conter hield de Belgische eer hoog en verzekerde de derde plaats met Lazy (v. Hickstead) in een tijd van 29,65 seconden. 

Michal Kazmierczak (Zirocco Air) nam genoegen met de vierde plek en verwees hiermee Leonie Peeters (Novastar AP) naar de vijfde plaats. 

Vervolgens waren er nog Belgische klasseringen voor wederom Zoe Conter (Levista Dbh Z) en Gilles Detry (Catwalk Pikap de Muze Z) 

Kim Keymis beste Belg bij 7- en 8-jarigen 

In de rubriek voor de zeven- en achtjarige paarden snelde opnieuw Chloe Aston naar de eerste plaats. In het zadel van Diatendra Von Rocherrath Z (v. Diamant de Semilly) verzekerde ze de snelste foutloze omloop in 55,76 seconden. Kim Keymis en Dirina O.H. Z (v. Dicasi O.H.) gingen naar huis met het zilver. Het duo snelde over de meet in 56,15 seconden. Kerstin Deakin en Qlicious (v. Cornettino Ask) volgden op drie in 56,83%. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Mike Patrick Leichle (Smiling Breeze) en Gilles Thomas (J. Comghorla Van Beek). 

Tenslotte zorgden Cedric Gysbrechts (Django Van'T Schanshof Z) en Karen Oris (Panter Jvh) voor nog Belgische klasseringen. 

Klik hier voor de resultaten.