Vierentwintig jonge ruiters namen het tegen elkaar op in deze 1.20m hoge rubriek waar er rechtstreeks tegen de klok gereden werd. Robin Vermeir, dochter van Wilm Vermeir die vorige week nog schitterde in Parijs, zadelde Copacabana of the Paddocks Z (v. Coriano). Het duo behoorde bij de besten van deze proef nadat ze foutloos over de eindmeet reden met 59,32 seconden op de klok. 

Voor Vermeir was Vanbelle al in actie gekomen op Chanel de Virton (v. Tresor de Virton). Het duo klokte af op 58,03 seconden en bleven dus na Vermeir haar ronde bovenaan het klassement. Maar Chanel had nog een tweede ijzer in het vuur en kwam nog eens in actie op Dame de Coeur (v. Best of Opus Dei Z). De negenjarige merrie kon nog beter doen en zette de winnende tijd van 56,82 seconden neer.

Clémentine Lux besloot met Cash de L'Ecuyer (v. Cassander C) de top vijf. 

Eerder stond een volledig Belgisch podium op de pistes in Opglabbeek in de 1.10m proef voor Children. Jules Leemans-Daout voerde de lijst aan met Choupachoup du Tumulus Z (v. Chopin d'Hyrencourt). Clémentine Lux nam de tweede plaats voor haar rekening op Cyclone W Van de Dauwhoeve Z (v. Cicero Z van Paemel) nadat ze veertien honderdsten voorbleef op Estelle van Tricht die met Ferra van den Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) derde werd.


Klik hier voor alle resultaten