In de barrage was het de Italiaan Emannuele Camilli die met de BWP-ruin Odense Odeveld (v. Diamant de Semilly) naar de overwinning sprong. De slechts 10-jarige ruin kwam niet in de buurt van het hout en klokte af i 38,26 seconden, ruim voldoende op zijn eerste achtervolger achter zich te laten. Die eerste achtervolger was Michael Greeve. Hij deed het in het zadel van de 9-jarige Denver (v. Diarado) eveneens foutloos en stopte de chrono na 40,03 seconden. Imma Roquet Autonell en Icenta del Maset (v. Indret del Masset) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,05 seconden.

Anthony Bourquard (White Gate) en Odile Gierech (No-Comment de Septon) vervolledigden de top vijf na foutloze barrages in 41,85 en 42,49 seconden. 

De beste Belgische prestatie kwam van Andres Vereecke. Hij reed Cal me de Muze Z (v. Clarissimo Z) naar de zesde plaats. Jos Verlooy (Origi) en Dries Dekkers (Pommery van het Ijzeren Lindehof) eindigden ook in de top tien. De Belgische kampioenencombinatie Gilles Thomas en Ermitage Kalone (v. Catoki) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m40 van de Small Tour kon Manuel Thiry naar een top vijf klassering rijden. In het zadel van Quibelle AEG (v. Tangelo vd Zuuthoeve) sprong hij naar de vijfde plaats.