Naast Paco Mamadou Diouf stonden er twee amazones op het podium. De Ierse Susan Pitzpatrick (Keatingstown) werd met 40,82 seconden tweede. De Franse Caroline Rosant pakte met Galant de Riverland (v. Montender) en 41,70 seconden het brons. De top vijf werd aangevuld door Italië en Spanje. Andrea Benatti werd met de Zangersheide hengst Vuiton van de Grenshoeve Z (v. Vagabond de La Pomme) vierde in 42,27 seconden. De Spanjaard Marco Juncadella Hohenlohe (Mesala Del Amor) kon met 4 strafpunten en 41,96 seconden de top vijf vervolledigen.  

Onze landgenoot Benny Naessens viel met zijn Lasall B (v. Connect) met 4 strafpunten en 44,09 seconden net naast de top vijf en werd zesde. Ook Mike van Belle wist een plek te versieren in de top 10. Met Scendor Z (v. Hunters Scendro) werd hij achtste. 

In het CSI 1* 1.10m kwam Frankrijk erg sterk voor de dag met twee ruiters in de top 3. Winst was voor Agathe Coste met Demi Lune Bo Regard (v. l'Arc de Triomphe Bois Margot) met een tijd van 25, 52 seconden. De Italiaanse Daphne Giunti en Dinky Toy d'Hof Ten Bos (v. Obus Delcour Wisbecq) waren met 25,71 seconden goed voor zilver. Lea Theodat (FR) droeg bij aan de girl power en werd met Cadoudal de l'Oir (v. Port Royal de l'Oir) derde. 

Tenslotte leverde Spanje het vervolg van de top vijf. Christina Garcia-Lluis Rhodes werd met Wallas C (v. Indoctro) vierde, Maria Rodrigalvarez Mor (Jacynthe Hbc) vijfde.  

De Belgische Melissa Laenen (Jarsy LvP) moest zich in deze rubriek tevreden stellen met een zeventiende plaats. 


Klik hier voor de resultaten.