In de 1.40m Gold Tour domineerden de Belgische deelnemers de eindranking. Louise Simpson en Dallco Chance hield voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke van de winst. Vereecke volgde op minder dan een halve seconde met de BWP-hengst, Negredo de Muze (Elvis ter Putte, fokker: Joris de Brabander en Michael Whitaker). 

Zoon Andres Vereecke werkte de top drie af. Op de rug van In the mood (Winningmood), bleef Vereecke landgenoot, Jérôme Guery met Careca Ls Elite (Carusso LS La Silla) voor. De top vijf werd afgewerkt door Gerrit Nieberg en Faun (For Keeps).

Freddy Demuynck en Camille Demolie schitteren!

De Belgen dienden een internationaal podium voor zich te dulden in de 1.40m Bronze Tour. Elisha Simmons snelde met haar 13-jarige Avalon du Carpont (Jivaro Du Rouet) naar de winst. Op het podium volgde Ellie Guy met de Belgisch-gefokte merrie, Origi van de Bandam (Cooper vd Heffinck, fokker: Nele Bonte). Carole Lehner en Diornella-D (Diamant de Semilly) vervolledigden de top drie.

Net buiten het podium kleurde de top vijf Belgisch. Oost-Vlaming, Freddy DEmuynck sprong met zijn eigen gefokte, Aramis van 't Leeuwerikenhof Z (Aimar van het Polderhof) foutloos naar de vierde plaats. Landgenote, Camille Demolie volgde met Jérome Guery zijn KWPN-ruin, Justinov (Ustinov, fokker: B. Van Leur) op de vijfde plek.

Joy Demuynck zet Belgisch feest verder

Later sprong Joy Demuynck met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof) op het 1.30m podium. Demuynck en haar 14-jarige BWP-merrie dienden enkel Elizabeth Baker met GK Casper voor zich te dulden. Vader Freddy Demuynck volgde op de vierde plaats met zijn 13-jarige ARmageddon vh Leeuwerikenhof (Amour He Van 't Leeuwerikenhof).