In het Sentower Park werd vanmorgen al druk gereden met onder andere de 3-sterrenproef op het programma. Het snelste duo kwam binnen op 61.69 en kwam op naam van David Will. De Duitser reed samen met Mexico (V. Niveau) naar de overwinning. De tweede plaats ging naar de Nederlander Piet Raijmakers Jr. en Van Schijndel's Olaya Z (V. Ogano Sitte). Vervolgens was het Tristan Guisson die de Belgische eer hoog kon houden. Hij en Explosion vh Legita Hof Z (V. Elvis ter Putte) reden er naar een derde plaats. 

De andere Belgische top 5-notering was voor Zoe Conter en Lazy (V. Hickstead). De amazone landde er net buiten het podium op plaats vier. De vijfde plaats werd ingenomen door Kathrin Müller met Come I Need You (V. Comme IL Faut 5). 

Eerder werd er in dezelfde piste de CSIYH1* verreden. Daarin kon Guy Janssens (Kasanova Z) het goud mee naar huis nemen. Zilver was voor Wilm Vermeir (Eytuka of two Notes Z), brons ging uiteindelijk naar Maxi de Weert (Korhaya II Z). 

Klik hier voor alle resulaten

De laatste CSI3* van de dag was er eentje over 1.40m. Daarin kon Richard Vogel (Accoton PS) de overwinning mee naar huis nemen. Tweede plaats was voor Alexandre Fontanelle (Cartouche Vd Cumel Z), die werd opgevolgd door Ernesto Canseco (Cornet Blue PS) op de derde plaats. Dan een vermelding voor Niels Kersten, hij werd met Granito Noordenhoek zesde in deze rubriek en was daarmee de beste Nederlandse combinatie. 

Klik hier voor de laatste resultaten