Samen met zijn 8-jarige Pippa Ter Linden (Richebourg) diende de Oost-Vlaming enkel Lars Schröder (NED) met Diastarna PS (Tailormade Diarado's Boy) voor zich te dulden. De derde trede kwam op naam van Piet Raijmakers Jr en de 11-jarige KWPN-ruin, Van Schijndel's Hanibal (Van Schijndel's Rascin).

Net buiten het podium volgde Rania Dindane met haar 7-jarige Diabolique TMS Z (Diamant de Semilly) op de vierde plaats voor lokale amazone, Estee Bomeré met Moonshine Van 't Ameldonk Z (Marius Claudius).

De Oost-Vlaamse jeugdamazone bleef met haar eigen gefokte merrie nipt voor op Laura Saelens en Orphe Vd Karmenhoek Z. Verder sprongen Christophe Vanderhasselt met Pimpernel Vitseroel (Numero Uno) naar de achtste plaats en Nikolas Matthijs met Quelle Dame van de Voorde (Elvis Ter putte) naar plaats tien.

Belgisch podium in 1.10m

In de aansluitende 1.10m rubriek ging Christophe Leutenez een Belgisch podium vooraf. Samen met de sBs-merrie, Luna Beauty Hairconcept (Greco Sitte) bleef Leutenez nipt voor op Alexy Callewaert met Copperfield (Caramsin). Anouk de Proft vervolledigde de top drie in deze rubriek met Harlequine Tibri (Quadrillo).