De 1.45m hoge Longines Ranking rubriek vormde de hoofdrubriek van de dag in Gorla Minore. Winst was er voor de Duitser Hans-Dieter Dreher. Hij reed in het zadel van Prinz (v. Perigueux) naar de eerste plaats met een tijd van 63,90 seconden. Francisco José Mesquita en Catch Me Imperio (v. Contagio) verzekerden het zilver en reden over de finish in 65,62 seconden. Pius Schwizer kon rekenen op Bakatina De Beaufour (v. Ogano Sitte) om in 66,12 seconden naar de derde plaats te rijden. 

Marc Dilasser (E2K Abricot Ennemmelle) en William Funnell (Equine America Billy Picador) werden vierde en vijfde. 

Thibault Philippaerts (Aqaba De Leau) hield de Belgische eer hoog en snelde naar een zevende plaats. Gudrun Patteet (Sea Coast Monalise Van't Paradijs) eindigde negende. 

Ook in de 1.40m proef sprongen Patteet en Philippaerts sterk in de kijker. Daar klasseerden de twee zich driemaal. Thibault reed met Broadway De Mormoulin (v. Kannan GFE) naar de tiende plek. Ook met Derby de Riverland (v. Kannan GFE) wist hij zich te klasseren. Gudrun Patteet en Sea Coast Donna Z (v. Diamant de Semilly) eindigde ook in het klassement. 

Francois Jr Mathy (Classical de Kreisker) klasseerde zich met een zevende plaats in de top tien van de 1.35m rubriek. 

Klik hier voor de resultaten.