Peter Weinberg over deze ronde

"Ons team heeft een top job gedaan. Ze hebben goed gesprongen en hebben veel verandering kunnen brengen in de tussenstand. We hebben stevig moeten vechten na gisteren, maar we staan nu weer twee stappen dichterbij. We mogen niet vergeten dat er wel nog veel gesprongen moet worden."

Pieter Devos over het parcours

"Ik vond het een goed gebouwd parcours. Gisteren was het niet zo zwaar als vandaag, dit parcours was technischer en dan komen er sneller fouten naar boven. Het was wel paardvriendelijk gebouwd dus de paarden hebben niet veel geleden en kunnen dus morgen met genoeg energie aan dag 3 beginnen. De laatste lijn was in mijn ogen wat moeilijker, en dus je als ruiter echt een plan hebben. Dat hadden we wel goed voor mekaar. 

Jos Verlooy over de watersprong

"Op zand is een waterbak springen altijd wat moeilijker. Desalniettemin is de waterbak altijd een belangrijke factor in zo'n parcours, en op kampioenschappen durven ze het water nog wat moeilijker te maken. Dat zag je ook vandaag. Voor een kampioenschap heb je dus altijd een goede waterspringer nodig. Die balk die vandaag voor de watersprong geplaatst was, vond ik persoonlijk wel tof. Het is een verfrissende uitdaging."

Jérôme Guery over zijn ronde 

"Het is ons eerste EK, en dan hebben we ook nog wat pech. De parcoursen zijn erg uitdagend, en ik wist na het water dat het onze dag niet was. Ook op de triple richting het einde hadden we wat problemen. Ik ben blij dat we een sterk team bijhebben."

Gregory Wathelet over het team

"We weten dat we een sterk team hebben en we bouwen steeds meer ervaring op. Iedereen lijkt zich jaar na jaar beter te ontwikkelen en dat hebben we vandaag bewezen. Nu moeten we onze focus houden en morgen opnieuw vechten."

Wathelet over zijn paard MJT Nevados S

"Het is zijn eerste EK. Nevados is een erg voorzichtig paard, een gevoelig type maar wel een vechter. De laatste tijd presteert hij erg goed en ik hoop dat het zo blijft. Aangezien ik hem al heb sinds hij zes is zijn we erg vertrouwd met elkaar dus dat helpt natuurlijk."

Guery over Quel Homme de Hus

"Ik heb Quel Homme pas een half jaar onder mijn zadel. Hij heeft een grote galop en is niet de snelste, dus ik moet proberen zijn grote pas in mijn voordeel te gebruiken. Parcoursen met een strakke tijd zijn dus wel wat moeilijker voor ons." 

Jos Verlooy over Igor

"Dit is zijn tweede kampioenschap. Vorig jaar sprong hij ook mee in Tryon, daar was hij nog wat groener. Nu, een jaar later, zijn we naar mijn gevoel nog beter als combinatie en hij is echt wel in topvorm."

Pieter Devos over Claire Z

"Ik ben erg blij met een paard als Claire. Ze is gevoelig, en het heeft lang geduurd eer dat we echt als team voor de dag konden komen. Dit seizoen loopt het eigenlijk al lang erg goed. Gisteren hadden we het moeilijker. Het parcours was rechtstreeks op tijd en dan raken we wat uit ons systeem. Vandaag voelden we weer meer onze klik en sprong ze zoals daarvoor in het seizoen. Hopelijk kunnen we dit gevoel vasthouden."

De bondscoach over volgers Duitsland en Groot-Brittannië

"De andere teams zijn zeker erg sterk, Duitsland ligt niet ver achter ons. Morgen is een nieuwe dag. Vandaag hebben we veel veranderd, dat kan morgen zomaar opnieuw gebeuren als we niet opletten."