Kadans werd als veulen aangekocht door Joris & Mia Vermeulen en opgeleid door hun dochter. Als zesjarige werd Kadans vijfde op het Belgisch Kampioenschap in Gesves en was hij Finalist op het Wereldkampioenschap in Lanaken onder het zadel van Tim Van Den Broeck. 

Als achtjarige kwam Kadans bij Marcus Ehning terecht. Voorheen reed Duitse springruiter Kendra Claricia Brinkop met deze BWP’er bij de jonge paarden. 

Uiteindelijk kreeg Christophe Vanderhasselt de teugels in handen en boekte hij met Kadans meerdere successen. Zo werd hij deze zomer knap 7de in de GP te Knokke Hippique en haalde hij enkele mooie overwinningen op 1.45m niveau. Door deze prestaties behaalde Kadans zijn Elitepredikaat en kan hij bij het lijstje van de BWP Elitehengsten gevoegd worden.

De stamboom van Kadans vinden aan vaderskant is indrukwekkend. Daar zien we de lijn Wandor van de Mispelaere x Landor S x For Pleasure x Lugano van La Roche. Elk van deze toppers heeft al bewezen talent van het hoogste niveau te beschikken. Zij hebben allen verschillende goedgekeurde nakomelingen in meerdere stamboeken.

Nu zal Kadans zijn sportieve carrière verder zetten in Canada met nieuwe Chinese eigenaars.

Bron: Equnews