Het volledig podium strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar in de 1.40m CSI2* rubriek van Bonheiden. Alexander Housen zette daarbij de snelste chrono met de 13-jarige zoon van Warrior, Warrior's Glory. Samen met de hengst bleef de Belg nipt voor op Robin Carey met onder het zadel de achtjarige Carrera Denfer (Connor). Allana Clutterbuck werkte de top drie af op de rug van Vykinbay (Quartz du Chanu).

Net buiten het podium volgde een peloton Belgische combinaties met Mike van Belle op kop. Op eigen terrein sprong van Belle met Frauke Van 't Hagenhof Z (Figo de Muze) foutloos naar de vierde plaats. Pascale Haep volgde op plek vijf met onder het zadel Iashin Sitte (Bamako de Muze). Eveneens foutloos strandde Viktor Daem op de zesde plek in het zadel van Chatel de la Pomme (Marius Claudius).

De snelste chrono kwam op naam van de winnaars van donderdag, Jeroen de Winter en Gretel S (Corland). Met één springfout strandde het paar ditmaal op de zevende plaats.

Steve Auwers gaat Belgisch podium vooraf

Nadien zette Steve Auwers de Belgische zegereeks verder in de 1.30m rubriek. Samen met zijn vertrouwde Extreme M (Vaillant) verwees Auwers Pieter van den Bergh met Happyness van de Kapel (Bentley van de Kapel) naar de tweede plaats. Kasper de Boeck won gisteren nog de avond rubriek. Ditmaal werkte hij het podium af met zijn SF-ruin, Violon des Biches (Diamant de Semilly).

Uitslag 1.40m

F. © ACP Pantel