Voor eigen publiek won Sofia Francois met haar eigen Reyna in de rubriek voor vijfjarigen. Het duo bleef daarbij nipt voor op Oost-Vlaming, Benny Naessens die het podium afwerkte. Naessens sprong naar de tweede plaats met Jewel 's Heerwillems (Cornet Obolensky) en vervolledigde het podium in het zadel van Daddy Cool Ter Linden Z (Dominator 2000 Z).

Net buiten het podium strandde Aurelien Lejeune op de vierde plek. Samen met Dixit Du Val'Heureux Z (Diamant de Semilly) bleef hij Louis Le Grelle met Solid Girl Z (Solid Gold Z) voor.

Thierry Goffinet onverslaanbaar bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen stonden de hindernissen 1.25m hoog. Na afloop weerklonk opnieuw het Belgisch volkslied, ditmaal dankzij Thierry Goffinet met onder het zadel Kalif de l'Aulne. Samen met de zoon van Etoulon VDL bleef de Waalse springruiter voor op Ugo Berrittella met onder het zadel de dochter van Tangelo van de Zuuthoeve, Galaxie d'Ellipse. Bjorn Vandenbossche vervolledigde het Belgische podium.

De West-Vlaming strandde op de derde plek met zijn BWP-merrie, Quequette Royale van 't Hooghemelrijk. Net buiten het podium volgde Jennifer Pedersen met Cavelito (Casall) op de vierde plek voor Barbara Schnieper met Lorenzo (Cornet Obolensky).

Alle resultaten

F. © ACP Pantel