Winst van de 1.35m Silver Tour kwam op naam van de Zwitserse amazone, Martina Meroni met de 12-jarige zoon van Presley Boy, Patron Z. Fernando Fourcade Lopez en de 12-jarige Little Witch (Kalaska de Semilly) volgden voor Jérôme Guery en zijn sBs-hengst, Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'ICK, fokker: Luc Kuppens).

Net buiten de top drie loodste Mike Van Belle zijn 8-jarige Happy Chin de Saulieu Z (Heavy Metal) foutloos naar de zevende plek. Voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke volgde op plaats negen met onder het zadel de negenjarige Istina Esqui (I'M Special de Muze).

Virginie Thonon blijft goede resultaten scoren

Eerder sprong Virginie Thonon op het podium bij de vijfjarigen. Samen met de SF-ruin, Josty de Riverland (Quatro de Riverland) plaatste de Belgische zich tweede. Enkel Davide Kainich en Tarte Tatin Van 't Meulenhof deden het beter.

In de Gold rubriek kon de amazone het brons veroveren door Pecorino de La Liniere (Bamako de Muze) het 1.45m hoge parcours vlekkeloos door te loodsen. Constant van Paesschen scoorde hier de vierde plaats op Kannavara Z (Kannan). Voor Mike van Belle was er met Calcourt Dasino (Dutch Design) de zesde plaats, op negen zagen we Jérôme Guery op Come Away Flamingo Z, een tienjarige merrie van Cardento. 

Seppe Wouters zet zegereeks verder

In de 1.30m Gold Rubriek wist Belgisch (jeugd)talent opnieuw de concurrentie achter zich te laten. Samen met Achtung Asborne Z (Arezzo VDL) sprong Wouters opnieuw naar de winst. Net buiten het podium strandde ook Mike van Belle in de prijzen. Van Belle sprong met Frauke Van 't Hagenhof Z (Figo de Muze) foutloos naar de vierde plek.

Bij de 7-jarigen veroverde Wouters nogmaals het brons in het zadel van Fidel Eh Z, een ruin van For Pleasure, uit de fokkerij van EuroHorse. De BWP'er Rassall van 't Zorgvliet (Casall), van fokker Andre Braeckevelt, scoorde met Kamilla Ladefoged de zesde plaats. Mathieu Guery ging zijn vader achterna en besloot de top tien op Rinus vd Bisschop (For Pleasure, fokker: Stal Den Bisschop). 

Alle resultaten