Het parcours werd afgewerkt over twee fasen special. Wouters stuurde de zevenjarige sBs ruin Kalvados Keros foutloos naar de eindmeet met een tijd van 25,34s. De zoon van Arezzo VDL werd gefokt door Gaby Van Daele. Christophe Vanderhasselt slaagde er echter in om op de achtjarige BWP merrie Pimpernel Vitseroel, een dochter van Numero Uno uit eigen stallen, in exact diezelfde tijd te doen finishen. De twee deelden de eerste plaats. De top drie werd besloten door Ciaran Dreeling. De Ier reed de achtjarige Kevlar de Loi (v. Dutch Design). 

Koen Vereecke bracht de zevenjarige BWP merrie Qadira de Regor (v. Bamako de Muze) naar de vijfde plaats. Op zes volgde Brent D'Haese in het zadel van de eveneens zevenjarige BWP merrie Qualibette H (v. Kannan). Frédéric Vernaet had de jonge hengst Quatre Mai-L van stal gehaald voor een rondje. De zevenjarige BWP zoon van Corydon van T&L werd gefokt en is nog steeds in eigendom van de familie Lenaerts. 

Volledige uitslag

Eline Goethals en Sam Polleunis schitteren in 1* GP-kwalificatie

Tegelijkertijd werd op de andere piste van het Sentower Park gereden voor al meteen de eerste kwalificatie voor de 1* Grote Prijs. Eline Goethals zorgde op Ella Bella du Mystere voor het beste resultaat en werd tweede in het 1.30m hoge parcours. Sam Polleunis volgde op drie met Nina P, een tienjarige dochter van Thunder van de Zuuthoeve uit eigen fokkerij. De overwinning werd geboekt door de Deense Sarah Albus. In het zadel van de achtjarige BWP hengst Palermo Aeg (v. Dieu Merci van T&L) was de amazone ruim twee seconden sneller dan Goethals.