De strijd voor de laatste twee podiumplaatsen werd een nek aan nek race met slechts enkele honderdsten van een seconde tijdsverschil. Charlotte Bettendorf reed met Murakami Gp Z (v. Mylord Carthago) naar een tweede plek. Ze konden in 58,44 seconden een foutloze ronde neerzetten. De laatste podiumplaats werd ingenomen door de Britse Ellen Whitaker. Zij kon Righteous (v. Luidam) foutloos rond rijden in een tijd van 58,94 seconden. 

Op vier vinden we voor Argentinië Manuel Chechic (Kartouzo Van 'T Kathof) terug. De top vijf werd vervolledigd door Adir Dias De Abreu (Mistral Vd Kakebeek) voor Portugal. 

In Opglabbeek konden ook de CSI1*-ruiters zich vandaag kwalificeren voor de Grote Prijs. In een Twee Fazen Special proef, dat werd verreden over een hoogte van 1.30m, sprong een groot aantal van de deelnemers een tweede foutloze faze. De overwinning was uiteindelijk voor Margareth Eikner uit Estland. 

Eikner kon voor de overwinning rekenen op Nikita du Roton (Elvis ter Putte), die alle balken in de lepels niet liggen en afklopte op 34,39 seconden. Kerstin Deakin kwam met Cita P Z (Calvaro Z) in de buurt van die tijd maar eindigde met 34,92 seconden op de tweede plaats. Het laatste plekje in de top drie was voor Turkije dankzij Hasan Senturk met Nindoxello (Nintender) en een tijd van 35,20 seconden. 

Anthony Wellens hield met Vigoreux de Liebri Z (Vigo d'Arsouilles) de Belgische eer hoog en eindigde vierde. De Zweed Douglas Lindelöw en zijn Toronto de La Vie Z (Taloubet Z) vervolledigden de top vijf. 

Tenslotte konden ook Alexander Kumps met Zorba TT (VDL Zirocco Blue) en Paulien Schepers met Jaloubet des Peupliers (Baloubet du Rouet) zich klasseren. Zij eindigden respectievelijk achtste en negende. 

Klik hier voor alle resultaten.