Cobbaut wist foutloos te blijven in een rubriek rechtstreeks op tijd. Met zijn Lambada D (Edjaz Van 'T Merelsnest) en een tijd van 60,58 was hij net niet snel genoeg voor de Duitser Alexander Müller, die met Muse de Bourguignon (Action Breaker) en 60,46 seconden de proef won. Urmas Raag uit Estland reed met Ventisette in 61,33 seconden naar de derde plaats. 

Marlon Modolo Zanotelli en Chili (Consolidator) werden vierde, Jerome Schmidt en Etoile vijfde. Ook Alexander Housen wist een top tien plaats te verzilveren met Casillas van de Helle (Casall). 

Bij de 6-jarige paarden was het Alexander Kumps die als sterkste Belg voor de dag kwam op plaats twee. Met Pokerface GV (Dieu-Merci Van T&L) en 40,59 seconden werden zij voorbijgestoken door Philippa Widfang Linde. De Deense amazone pakte zo met Kristal (Callahan VDL) in 38,63 seconden de winst. Het brons was voor de Amerikaanse Julie Welles met Kelling Star (Big Star). Zij bleven foutloos in 40,63 seconden. 

Plaats vier en vijf waren weggelegd voor Edoardo Alain Dubois met Kiara (Kannan) en Cecilie Tofte met Kasall. 

Kumps nam ook plaats zeven voor zijn rekening, dit keer met Corvette 2g Z. 

De proef voor 5-jarige paarden werd gewonnen door onze landgenote Floor Porters. Zij was met Scarlett O'Hara N89 Z (Stakkato Gold) in 45,66 seconden de concurrentie te snel af. Thimo Stegen werd met Q-Mandor (Landor S) en 47,07 seconden tweede voor Juoan Pablo Garriz. De Litouwer werd met Empire Sbk Z (Elvis Ter Putte) en 49,06 seconden derde. 

De top vijf werd vervolledigd door Lindsey Lebens met Electric Dance Af Z (Elvis Ter Putte) en Philip Gysbrechts met Quetzalcoatl vh Witte Huis Z (Quilimbo). 

Tenslotte werd Audrey de Bock negende met Qaran DB (Taran de La Pomme).


Klik hier voor de resultaten.