Het was Rimini van Orti (v. Toulon), een zesjarige BWP ruin gefokt door Johan Van Oost, die Kenis naar de overwinning stuurde. Het duo finishte twee en een halve-seconde sneller dan hun concurrentie. Mee op het podium was Catherine Gustin met Little Girl Du Plein Vent (v. Kannan) derde werd. De volledige top drie bestond uit zesjarige paarden. 

Voor Sander Kenis kon het geluk niet op want met Rinari d'Emma (v. Naxcel V) werd hij nog eens vierde terwijl Riante V. 'T Recht Eind (v. Toulon) voor de zesde plaats zorgde. Tussen hen in kwam Ann Carton-Grootjans op Roubaix van 't Vianahof (v. Kannan). 

De zesjarige paarden drukten duidelijk hun stempel want de beste vijfjarige zagen we pas op plaats achttien terug. Het was Samiro (v. Chilli Willi) die voor die prestatie zorgde onder Jeremy Cassera.

Zevenjarige paarden

Bij de zevenjarige paarden zat de top drie volledig op elkaars hielen. Het was Jeroen Appelen die uiteindelijk de hoofdvogel afschoot met Gently Z (v. Gentleman). Het duo zette de winnende tijd op 35,40. Elisa Strubbe volgde op twee met 35,70 seconden voor Glamour Ouistreham (v. Vagabond de La Pomme). Met 35,89 op de klok sloot Pascale Haep het podium af met Quesera de Muze (v. Fantomas de Muze). Guy Janssens besloot het rijtje en werd op Energy van't Breezerhof Z (v. Emerald van't Ruytershof) vierde. 

Achtjarige paarden

Andres Vereecke snoepte op het laatste nippertje nog de overwinning af in de rubriek voor achtjarige paarden. In het zadel van Jakarta van het Gravenhof (v. Toulon) was Vereecke dertig honderdsten sneller dan de toen leidende Laura Kjaergaard (DEN) en de Zangersheide ruin Consult Picobello Z (v. Cicero Z van Paemel). Guy Janssens volgde op drie met Klaas B (v. Eldorado van de Zeshoek). In de top vijf zagen we nog Thomas De Wit met Ice Twin Girl Dw Z (v. I'm Special de Muze) op vier gevolgd door Gilles Nuytens en Diabelle PS (v. Diatendro). 


Bekijk alle resultaten hier