Van de top drie kwam Julie De Pelsmaeker als eerste in actie. Op Edel Vitseroel (v. Diamant de Semilly) was de Belgische amazone als zesde in de piste en zette haar met een tijd van 74,15 op kop. Polleunis volgde zes combinaties later en kon met Lancelot P (v. Namelus-R) twaalf honderdsten sneller finishen dan De Pelsmaeker en nam de leiding over. Maar toen volgde de Britse Chloe Winchester nog. Op de rug van Jupiter (v. Big Star Jr K Z) was de Britse ruim een seconde (!) sneller dan de Belgen en ging met de overwinning aan de haal. 

Simon Prouvé reed zijn tienjarige Napoli ter Wijnen (v. Diamant de Semilly) naar de achtste plaats. De negende plaats was voor Dries Dekkers en Agnes (v. Algot 1182), zij bleven voor op Jens Nijs met Casper Z (v. Cadence). 

Volledige uitslag

Lars Demeersman domineert het podium in de 1.20m proef

Op de graspiste werd de 1* competitie verreden met hindernissen op 1.20m hoogte. Lars Demeersman domineerde er het podium en ging niet enkel met de overwinning aan de haal maar nam ook het brons voor z'n rekening. In het zadel van Baldessarini (v. Contendro II) was hij ruimschoots de snelste, met ruim drie seconden voorsprong! Op Qiara de Kalvarie (v. Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z) was z'n foutloze ronde in een tijd van 32,79 goed voor het brons. Dorien Vandervelpen nam het zilver mee naar huis met Catahleya (v. Castino). 

Allan Nassiri werd vierde op Cronos Ddt Z (v. Canabis Z) voor Antoni Draga en Hatrixia van Beek (v. Aganix du Seigneur).

Volledige uitslag