In het zadel van de 11-jarige Glenmorangie (Cyklon 1083) bleef Linn Arvidsson net geen zes seconden voor op Siebe Leemans met onder het zadel de 8-jarige KWPN-merrie, Karamella (Plot Blue). Samen met de merrie uit de fokkerij van J.A.C. Donkers werd Leemans opgevolgd door Linn Arvidsson en Cold Man (Cagancho).

Net buiten het podium loodste Vic de Plecker zijn Totality Z (Toulon) foutloos naar de tiende plaats. Samen met de Zangersheide-merrie bleek De Plecker zo de Belgische sterkhouder.

Robin Vermeir en Estee Bomeré laten Brabançonne klinken

Deze ochtend gaf Robin Vermeir de concurrentie het nakijken in de 1.15m Children rubriek. Samen met Luc Vermeir's Stb Caramel Z (Control Stb Z) bleef de Belgische amazone Saule Jocyte met Quintago Nso voor. Estelle van Tricht volgde op de derde trede van het podium.

In het zadel van  Ferra van den Bisschop (Vigo d'Arsouilles) bleef de Antwerpse amazone ongeveer één seconde voor op landgenote, Clémentine Lux met Kerna (Great Blue). Jérôme Genutte vervolledigde de top vijf met G Star du Cartier (Cartier van de Heffinck).

In de 1.30m junioren rubriek verzekerde Estee Bomeré een Belgische zege. Bomeré loodste haar eigen gefokte, History Van 't Ameldonk Z (Horion de Libersart) met ruim twee seconden voorsprong naar de winst. Jamie Clarke volgde met Coumroe Special (Tjipke) voor Carlotta Merschformann en Corella 12 (Colestus C).