Op zondag worden de Nations Cup finales verreden. Voor de junioren stond vandaag de 1.40m kwalificatie op de agenda. Fanny Fridén (SWE) won het individueel klassement met de 9-jarige Unbreakable. Het paar bleef ruim één seconde voor op Siebe Leemans en Gem vd Riloo Z (Gemini CI XX). Liam Nilsson (SWE) en Ulla BElla Hastak (Bonaparte Z) vervolledigden de top drie.

Net buiten het podium volgde Olivia Tapias Fernandez (ESP) met Hupsila du Bois des Isnes (Vivaldi du Seigneur) voor Ebba Danielsson en Kalmerette (Cornet Obolensky).

Voor eigen publiek plaatste Rik Nauta zich als beste Belg, foutloos op de zesde plaats. De Belg plaatste zich in het zadel van Noisette van de Ceulshaegen (Toulon). Ook Vic De Pleacker met Corvette Van 't  Koningshof (Clarissimo Z) en Lali Gatellier met Jagermeister (Cascarillo) haalden een top tien plaats op negen en tien.

Belgen achteraan

In het teamklassement kampten de Belgische deelnemers met pech. Yana JAnsegers met Orlando van de Afspanning, Paris Vandousselaere met Saido vd Koutermolen Z, Mathieu Gueyr met Tender Dream Hero Z en Louis Lambrecht met Pinoe van de Achterhoek reden naar de twaalfde plaats. Ierland staat op kop voor Nederland en de Verenigde Staten van Amerika.

Uitslag