Je won vorige seizoen het eindklassement van de Gouden Laars, had je verwacht dat je zou winnen?

Ik had wel al redelijk veel punten verzameld, maar had niet verwacht dat ik zou winnen. De punten tellen dubbel dus er kon nog veel gebeuren in de finale. Door de finaleproef te winnen kon ik de overwinning veiligstellen

Weet je nog wat er op dat moment precies door je hoofd ging?

Ik was heel blij, het is altijd leuk om te winnen en zeker als je er al een heel jaar hebt voor gereden. Het seizoen afsluiten met een eerste plaats is natuurlijk heel fijn.

Wat vind je in het algemeen van de Gouden Laars wedstrijden? Helpen ze jonge ruiters in hun ontwikkeling?

De Gouden Laars wedstrijden helpen zeker in de ontwikkeling. Het is heel leuk dat ze dit voor de jeugd organiseren. We kunnen in mooiste pistes rijden, meestal tegen leeftijdsgenoten. De Gouden Laars geeft ook mooie prijzen. Bij de overwinning van de finale had ik een training bij Olivier Philippaerts gekregen, dit was zeer leuke ervaring. Je werkt er altijd hard naartoe om de beste resultaten te behalen. Jonge ruiters kunnen veel leren door deze wedstrijden.

Hoe houd jij je momenteel bezig?

In de voormiddag houd ik mij voornamelijk met school bezig en in de namiddag rijd ik mijn paarden. Momenteel heb ik 5 paarden die ik rijd. Af en toe gaan we wandelen, zodat de paarden eens iets anders zien.

Welk paard is voor jou het meest speciaal en waarom?

Kia Maria van de Potaarde vind ik het meest speciaal, ze heeft mij al veel bijgeleerd. Kia is nog niet zo lang bij ons maar we kennen elkaar al redelijk goed. Ze geeft altijd het beste van zichzelf.

Heb je nog specifieke dromen of doelstellingen voor de toekomst?

Eerst moet nog school afmaken en daarna zien we wel. Ik zou graag hoger beginnen rijden en nog aan vele concours deelnemen.  En natuurlijk vooral veel ervaring opdoen.



Foto: Houou Tomita