Samen met Bart Bles en Willem Greve's voormalige gekeurde (elite)hengst bleef de Duitse springruiter voor op McLain Ward en Tom Martens' voormalige Callas (Casall). Op ruim één seconde vervolledigde Shane Sweetnam het podium met zijn James Kann Cruz (Kannan).

Eveneens foutloos in de barrage volgde Darragh Kenny op de vierde plek. Kenny en VDL Cartello (Cartani) bleven zo voor op Jordan Coyle met Chaccolino (Chacco-Blue). Het duo hield het foutloos in de basis maar kampte met de toegestane tijd.

Ook Adrienne Sternlicht en Lillie Keenan finishten in de basis niet binnen de toegestane chrono. Sternlicht schreef zo de zesde plek op naam met Origa v/h Zuid-Pajottenland (Thunder vd Zuuthoeve, fokker: Michel Desmet). Keenan volgde in de prijzen met Argan de Beliard (Mylord Carthago).

Emilie Conter laat Brabançonne klinken!

Eerder won Emilie Conter de 1.45m Amateur Jumper Classic. In deze internationale rubriek won Conter na een barrage met vijf. Samen met Yves Houtackers' voormalige Balento C.S. ( Balou du Rouet) bleef ze minder dan één tiende van een seconde voor op Ana Sofia Legorreta Hernandez met Yoga Santa Rosa (Eldorado vd Zeshoek). Alexandra Crown vervolledigde de top drie met Dorothy DH Z (Donckervoort DH).

Uitslag Grote Prijs