In de allerlaatste seconden van de 1.50 speed class, met 105 topruiters, vloog de geweldige Ierse ruiter, Richard Howley rond de David Broome arena, in 57.92s, waarmee hij 0.03s afsnoepte van de toen leidende Braziliaanse ruiter Pedro Veniss. Richard reed Sarah Borthwick's 13 jaar oude hengst 'Fame' (v. Harley), die hij in 2019 voor haar reed en met wie hij een super partnerschap heeft ontwikkeld. Tot dan toe leek Pedro met de hengst 'Boeckmanns Lord Pezi Junior' van Camila Veniss redelijk onverslaanbaar, maar uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats. De vroege leider in de rubriek was een andere zeer snelle Duitse ruiter, Michael Viehweg met 'Comanche 29', die ook onder de zestig eindigde en derde werd.  Vierde werd de Brit James Smith met 'Holly' en vijfde de superjonge Ierse ruiter en een van onze vorige GP-winnaars, Niamh McEvoy met 'Aconzina PS'.

De Big Tour, 1.35, werd verreden in arena 9 Guaraná Champeix. Opnieuw een naam die we allemaal gewend zijn op het podium te zien, de Britse Emma Stoker won de rubriek met 'Q Seven', en heeft tot nu toe negen overwinningen in de laatste drie weken van de tour! De Portugees Duarte Seabra werd tweede met 'Fernhill Balou Beau' en de Duitser Marco Litterscheidt werd derde met 'QPE'.

Een andere zeer succesvolle ruiter hier op de Andalucía Sunshine Tour 2023; is de Spanjaard Kevin González de Zárate die vandaag de Medium Tour 1.45 rubriek won op 'Kilimanjaro van Overis Z' in de Hickstead arena. De 40 beste paarden in deze rubriek kwalificeerden zich voor de Medium Tour Invitational, 1.50 rubriek op zondag. De volgende twee plaatsen werden ingenomen door Britse ruiters, James Smith met 'Junos Rose 23' en opnieuw Emma Stoker dit keer met 'Daisy'.

De Spanjaarden waren in topvorm in de Medium Tour 1.40 en 1.30 klassen. Jesús Garmendia Echevarría won de 1.40 met 'Valut 2', tweede werd José Fumero Hernández met 'Figuier du Roc' en derde Iván Serrano Sáez met 'Gold Empire'. In het 1.30 was Almudena Terrasa Moll de winnares met 'Funny de la Roque Z'; Mariano Martínez Bastida was tweede met 'Falbala Pironniere' en derde werd María José Alcayde Selva met 'Going for Gold van de Renger'.

In de Lichte Tour 1.40 was de top drie Brits, Nicole Lockhead Anderson met 'Emerald Irish Cruise'; Chris Smith met 'Messarado Blue' en Kayleigh Watts met 'Sacino'.


Klik hier voor alle resultaten



Foto©: Moisés Basallote
Bron: Persbericht