Wat vind je in het algemeen van de Gouden Laars wedstrijden? 

Ik vind het heel interessante wedstrijden omdat je zo je eigen niveau kan aftoetsen met leeftijdsgenoten. Dit is erg leuk aangezien er tijdens andere wedstrijden ook Seniors meerijden met pakken meer ervaring. De ontwikkeling van jonge ruiters zal door het organiseren van Gouden Laars wedstrijden zeker gestimuleerd worden.

Hoe heb je je tijdens quarantaine bezig gehouden? 

In het begin van deze corona periode hebben onze wedstrijd paarden het iets rustiger aan mogen doen en hebben we de focus gelegd op onze jonge paarden. Ondertussen zijn ook onze wedstrijdpaarden sinds een maand terug in training.

Heb je ondertussen al wedstrijden op het programma staan?

We hebben al enkele oefenwedstrijden gereden met zowel onze pony’s als paarden. En woensdag (morgen!) rijden we onze eerste officiële wedstrijd.

Welk paard is voor jou het meest speciaal en waarom?

Ik heb er eigenlijk twee die me zeer nauw aan het hart liggen. Moonfighter Machiavelli leerde me alles. Van 80cm tot internationaal 130cm. En Pablo, die wij hebben sinds zijn 3 jaar en nu ook internationaal 130cm springt. Jammer genoeg moeten ze beiden dit jaar verkocht worden aangezien ik 16 jaar word.

Heb je nog specifieke dromen of doelen voor de toekomst?

Ik wil vooral met mijn paarden aan verschillende internationale wedstrijden deelnemen! 


Foto: Houou Tomita