De Duitse amazone, Kendra Claricia Brinkop was ruim één seconde sneller dan Belgisch kampioen, Gilles Thomas. Brinkop sprong in Vejer de la Fronteira naar de winst met de achtjarige BWP-ruin, Quercus van den Oude Eik. Samen met de zoon van Jenson van 't Meulenhof bleef de Duitse voor op Gilles Thomas en de achtjarige Zangersheide-merrie, Lavanoche T&L Z (LAvallino Ter Klomp).

Thomas en de Zangersheide-merrie, uit de fokkerij van Luc Tilleman, verwezen daarbij Petronella Andersson met Loharna-P (Carrera VDL, fokker: B.J. Platzer) naar de derde trede van het podium.

Het paar werd opgevolgd door Michael Hughes die met BWP-ruin, Quiberon-P (Quinn van de Heffinck) voor bleef op Emeric George en Gengis Kann de Londe (Kannan).

Het Belgische 'feestje' werd verder gezet dankzij BWP-hengst, Quinno van 't Merelsnest. De zoon van Kannan loodste zijn ruiter, Girogio Sacco foutloos naar de zesde plek. In de prijzen, plaatste ook Viktor Daem zich met Chocoprince of Picobello Z (Contendro I). Samen met de ruin sprong Daem foutloos naar plek 12.

Uitslag