In de GCL werd vandaag de eerste ronde gereden. Pieter Devos kwam aan de start met de 16-jarige Espoir (Surcouf de Revel) en werd bijgestaan door de Grand Prix winnaars van vorig weekend, Daniel Deusser met onder het zadel de 10-jarige Killer Queen DM (Eldorado vd Zeshoek). Beide combinaties hielden het foutloos.

In de ranking volgen momenteel Evelina Tovek met Dalila de la Pomme (Taran de la Pomme) en Henrik von Eckermann in het zadel van Best Boy (Contagio) op de tweede plaats voor de Scandinavian Vikings. De broers Olivier en Nicola Philippaerts strandden momenteel op de derde plek. Olivier kwam aan de start met Zayado (Cayado) en Nicola met Katanga vh Dingeshof (Cardento).

In de individuele ranking van dit 1.50/1.55m parcours snelde Kevin Staut met de 11-jarige SF-merrie, Visconti du Telman (Toulon) naar de winst. De Britse springruiter, Scott Brash volgde op de tweede plaats met de 11-jarige Hello Shelby (Stolzenberg). Het paar sprong ook vorige week al in de kijker. Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Roger Yves Bost met Castleforbes (Talitha).

Het duo werd opgevolgd door Shane Breen op de rug van Compelling Z (Chellano Z) op vier en Henrik von Eckermann met Best Boy (Contagio). Ook in de prijsuitreiking stelde Niels Bruynseels zich op in de prijsuitreiking. Bruynseels loodste Luc van de Poel's, Fenchy VDS (Cornet Obolensky) foutloos naar de achtste plaats.

Ook in de prijsuitreiking stelde Maikel van der Vleuten zich foutloos op op de zevende plek. Van der Vleuten loodste zijn Mr Blue-merrie, Dana Blue de prijsuitreiking in.


Uitslag GCL