"Het allermooiste moment uit mijn carrière was toen ik in 1992 op de Olympische Spelen houd won met het team en individueel zilver. Ik reed toen mijn toppaard Ratina Z, een paard aan wie ik heel veel te danken heb. Momenteel coach ik verschillende combinaties maar ik vind zelf rijden nog altijd het leukst. Bovendien is goed coachen er moeilijk, je moet eigenlijk zowel het paard als de ruiter begeleiden. En op het moment dat het er echt op aankomt, moet je alles uit handen geven (lacht)". 

"Ik zie ook het positieve van Corona in. Ik ben al lang niet meer zo lang thuis geweest. Ik heb een bepaald ritme in mijn leven kunnen brengen wat ik anders niet heb. Negatief is het natuurlijk ook, want alles staat stil. Er zijn geen wedstrijden en de paarden hun ontwikkeling kan eigenlijk niet getest worden. Sommige van mijn leerlingen zitten zelfs in quarantaine en kunnen helemaal niet naar de stal komen. De Olympische Spelen zijn een jaar opgeschoven maar daardoor moeten 'Olympische paarden' ook een jaar langer bij hun eigenaars blijven. De handel ligt stil, we weten niet hoe lang dit zal duren dus we kunnen niks plannen. Dat alles tezamen maakt het erg moeilijk". 

"Als ik één paard zou moeten kiezen dat ik nog eens zou willen rijden? H&M All In van Peder Fredricson. Het paard heeft enorm veel kwaliteit. Ik heb hem zelfs als 2-jarige willen kopen maar dat is me toen niet gelukt. Ik ben hem wel altijd blijven volgen".

Bron: CHIO Rotterdam