Aan het begin van dit nieuwe jaar bekijken we dan ook graag nog even de Cavalor Nations Cup Caps Ranking, die u steeds terug kan vinden op de website www.equibel.be. Naast de ‘Allstars’ ranking, die meer dan een eeuw teruggaat en de grootste namen uit de geschiedenis van de Belgische Springsport bevat, opteerden Cavalor en KBRSF ervoor om voortaan ook een dynamische ranking over 5 seizoenen bij te houden.

Voor de voorbije 5 jaar delen de Olympische team atleten van Tokio, Pieter Devos, Grégory Wathelet en Jérôme Guéry, de eerste plaats met 16 deelnames over de afgelopen 5 jaar.

De top 10 wordt vervolledigd door Nicola Philippaerts met 15 deelnames, Niels Bruynseels (14 caps), Olivier Philippaerts (11 caps), Wilm Vermeir (10 caps), Yves Vanderhasselt (9 caps) en Gudrun Patteet en Pieter Clemens met elk 8 landenprijzen achter hun naam.

Opvallende naam in deze ranking: Ludo Philippaerts, de absolute nummer 1 op de Allstars ranking met maar liefst 122 caps, die dit jaar zijn rentree maakt met een eerste Nations Cup deelname sinds 2014.

In de Allstars ranking wordt Ludo vergezeld door zijn twee zonen Olivier en Nicola op een gedeelde 19e plaats met 31 deelnames.  Ook Niels Bruynseels zit hem op de hielen met een zevende plaats en 49 deelnames aan landenprijzen.  In de top 20 allertijden vinden we eveneens Pieter Devos, Grégory Wathelet en François Mathy Jr in de top 20 terug.

Bron: Equibel