In de Longines Ranking proef werd het klassement op het laatste nippertje door elkaar geschud. Pieter Clemens wist lang de leiding te behouden maar de Brit Harry Charles bracht daar op het laatste moment verandering in. In een aparte barrage sprong Charles' Aralyn Blue foutloos en had daar 35,81 seconden voor nodig. Clemens was met Malibu de Wiqui slechts één tiende van een seconde trager en strandde daarmee op plaats twee. Mathijs van Asten en Hotspot mochten plaatsnemen op het laatste  schavotje van het podium na een nulronde in 36,53 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Niklaus Schurtenberger met Lireu en Jérôme Guery met Nerio de La Haute Bruyeres. 

Karel Cox sprong tenslotte naar de achtste plaats met Curiano Van Maarle Z. 

In de Silver 1.30m proef kwamen Joy Demuynck (Urbin Manciais) en Karel Cox (Especially Ultra Z) sterk voor de dag met een respectievelijk vierde en zevende plaats. De winst in deze proef was voor Gail Burchmore met Jakarta Vd Hunters (Scendix). Hun tijd van 53,61 seconden was voldoende om de Fransman Julien Epaillard met Edesa's Djud Box (Diarado) op de tweede plaats te houden. Het brons was opnieuw voor Groot-Brittannië dankzij Joanne Mcglory en G. Zara Zing. De Duitser Andreas Theurer en Fioretta 15 (Connor 48) maakten de top vijf compleet.