De Internationale Ring stond bol van de vijf sterren energie, want de wereldberoemde sterren van de sport brachten hun beste paarden buiten. Guilherme Jorge (BRA) bouwde een parcours op om indruk te maken terwijl paard-en-ruitercombinaties uit 20 verschillende landen aan de start kwamen van deze 1.45m rubriek. 

Van de negentien foutloze combinaties was het McLain die de veertienjarige ruin op één afzette en zo hun derde FEI-zege behaalden tijdens het WEF seizoen van 2023. Ze wonnen op minder dan een halve seconde met opnieuw een bliksemsnelle finish in 57,75 seconden. 

Nicola Philippaerts kon rekenen op Dhalida Diamant vd Krekebeke Z (v. Diamant de Semilly) om de zevende plaats te veroveren!

"Ik herinner me de rondes erna niet eens echt, omdat ze bij hem zo snel gaan," lachte Ward. "We grappen vaak dat hij ze waarschijnlijk ook niet meer weet. Ik maakte woensdag een fout in de snelheidsklasse door gewoon te snel te willen zijn. Vandaag besloot ik me aan mijn plan te houden en op zijn snelheid te blijven, wat altijd het beste uitpakt." 

Catoki's pony-achtige snelheid is voor Ward dit seizoen een troef gebleken, nadat hij het jaar begon met winst in de Prestige Italia Grand Prix tijdens de openingsweek van het WEF. "Hij is zo klein dat hij eigenlijk een pony is, maar hij heeft het hart van een leeuw," zei Ward. "Hij heeft een aantal enorme rubrieken gesprongen, waaronder twee keer in de Puissance, dus je weet dat hij de moed heeft en dat combineert hij met snelheid, waardoor hij een ongelooflijk goede partner is."

Cathleen Driscoll (USA) klom naar een tweede plaats op Flotylla (Alvaro 121 x Bajou Du Rouet). Het duo domineerde het parcours en kwam dreigend dichtbij het overtreffen van Catoki's tijd, maar miste hem met minder dan een seconde en finishte in 57,93 seconden. Petronella Andersson eindigde in de top drie voor haar thuisland Zweden, toen ze de negenjarige Belgisch Warmbloedmerrie Odina Van Klapscheut (I Am Moerhoeve's Star x Landor S) van Stephex Stables naar de derde plaats stuurde, ongeveer een seconde langzamer dan Driscoll met een tijd van 58,81 seconden. 


Bron: Persbericht