Het was een internationale aangelegenheid in de barrage, met Mike Kawai (JPN) en Saxo de la Cour (Tlaloc M x Jalisco B), Michel Robert (FRA) met Bingo Del Tondou (Vigo D Arsouilles Stx x Querlybet Hero), Rebecca Conway (USA) en Con Coleur (Contendro I x Couleur Rubin), Niklaus Schurtenberger (AUT) in het zadel van Quincassi (Quintero x Cassini I) en Nicola Philippaerts (BEL) met Gijs (Kashmir Van Schuttershof x Numero Uno) die het tegen elkaar opnamen in de jump-off. 

Als eerste duo in de barrage was Kawai vastberaden, maar hij kreeg een fout in de barrage, terwijl de Franse legende Michel Robert de eerste dubbele foutloze van de dag neerzette door af te klokken op 45.45 seconden. Conway en Schurtenberger waren sneller, maar moesten boeten voor de genomen risico's en zagen zo twee strafpunten verschijnen.

Als laatste was het de beurt aan Nicolas Philippaerts in het zadel van Gijs. Het duo liet vorige week al liet zien dat ze in topvorm zijn toen hij in Oliva Nova een 1.45m Longines Ranking proef op zijn naam schreef. Philippaerts hield zijn bochten strak en het tempo constant en kwam in 40,49 seconden over de finish. Hij won en stootte zo Robert naar de tweede plaats, Conway naar de derde, Kawai naar de vierde en Schurtenberger naar de vijfde. 


Wat was je tactiek om deze jump-off tot een goed einde te brengen? 

"We waren maar met vijf in de barrage, dus ik dacht een poging te wagen om Michel te verslaan. Ik had het geluk dat ik tegen het einde naar binnen ging, zodat ik een beetje kon zien wat de rest deed. Uiteindelijk was het toch mijn dag en is het gelukt, ik ben tevreden!"

Hoe gaat de samenwerking met Gijs tot nu toe? 

"Ik heb hem nog niet zo lang, maar hij heeft mij hier goed gelopen. Gijs heeft de laatste tijd veel goede resultaten behaald en springt goed. Hij won vorige week de kleine Grote Prijs; ik denk dat hij de zon hier wel aangenaam vindt. Ik ben dus heel blij met het resultaat vandaag."

Hoe was je tijd in MET Oliva al de afgelopen twee weken? 

"Ik kom hier nu al een paar jaar en ik vind het erg mooi. Het is niet zo gemakkelijk voor ons in het winterseizoen, maar hier krijgen de paarden een beetje zon en kunnen ze 's morgens naar het strand, dus ik denk dat het mentaal heel goed voor ze is om hier te komen. Ik kom altijd graag terug naar Oliva."

De Autumn MET II 2021 gaat vanaf vandaag, 9 november verder met de derde week van de competitie.

Klik hier voor de resultaten. 

Bron: Persbericht