Voor deze proef had Nicola Philippaerts zijn toppaard Gijs (v. Kashmir Van Schuttershof) gezadeld. Ze gingen foutloos door de barrage en reden daarbij geen meter teveel, wat resulteerde in een snelle tijd van 39,93 seconden. Het was nog even nagelbijten voor Nicola want er kwamen nog een paar grote namen achter hem, maar uiteindelijk bleek zijn tijd ruimschoots genoeg voor de overwinning. Sterker nog, het duo wist als enige de tijd foutloos onder de 40 seconden te houden! 

Zweden zagen we terug op de tweede plaats. Daar zorgde Irma Karsson voor, die samen met Chacconu (v. Chacco-Blue) finishte in een tijd van 41,77 seconden. Omer Karaevli vervolledigde met Avant Toi (v. Flyinge Quite Easy 958) de top drie. Op vier kregen we Georgia Tame en de Elvis Ter Putte-zoon Echo Van Spalbeek Z. 

Plaats vijf en zes waren opnieuw voor België. Hannes Symons en Nobel van het Hertenrooi (v. Gitano Van Berkenbroeck) bleven mooi foutloos maar deden het iets rustiger aan. De tijd van Gilles Thomas en Jetric Van Beek Z (v. Jivago d'Arsouilles) had hen een tweede plaats opgeleverd, maar een foutje onderweg verwees hen naar de zesde plaats. Tot slot konden ook Jos Verlooy (Nixon van't Meulenhof) en Leonie Peeters (Tinkoucha Hero Z) zich nog klasseren. 


CSI1* - 1m30 - opnieuw een overwinning voor België 

Voor de 1*-ruiters stond er nog een twee fasen special-rubriek op het programma over een hoogte van 1m30. Die werd gewonnen door Elke Appeltans en Enya Ems van de Padenborre (v. Etoile M) in een tijd van 31,16 seconden. Paulien Schepers reed Egerie de Hus (v. HH Conrad) naar de tweede plaats in 33,39 seconden. Jane Anett vervolledigde met Iwalinde (v. VDL Zirocco Blue) de top drie. 

Antonio Castagna (Kylian van de Noordheuvel), Kim Keymis (Dibaja Oh Z), Arnaud Gaublomme (Un Diamant Ress Z) en Frederic Vernaet (Petronella van de Barlebuis) konden zich ook nog klasseren. 


CSI 1* - 1m10 

Op de Stephex-arena werd de dag afgesloten met een 1m10-rubriek. Die werd gewonnen door Rachel Gredly en Alicante Z (v. Air Jordan Z). Christophe Boulos zagen we met Milia vd Bisschop (v. Echo van T Spieveld) op de derde plaats terug. Ook Giel Vangeebergen (Gazelle) en Juliette Herpoel (Carrera kdw Z) konden zich nog klasseren.

Klik hier voor alle uitslagen.