De Belgische springruiter, Jérome Gueyr bleek een klasse apart in de 1.50m Conseil Départemental d'Ille et Vilaine. Samen met de 10-jarige Margriet de Mariposa (Nabab de Reve) sprong Guery op ruim één seconde voorsprong naar de winst.  Guery en de BWP-merrie verwezen zo landgenoot Gregory Wathelet met Berline du Maillet Z (Berlin) naar de tweede plaats. Het werd een strijd der titanen waarbij Henrik von Eckermann het podium afwerkte.

De Zweed loodste de 11-jarige KWPN-merrie, Glamour Girl (VDL Zirocco Blue) foutloos naar de derde plek en verwees zo de Ier, Darragh Kenny met Rockstar (E Star) naar plek vier. Alexandra Amar en Vincy du Gue (Adelfons) vervolledigde de top vijf.

Conor Swail en Nadal Hero scoren 1.45m CSI5*

Conor Swail heeft nogmaals op Valentijn De Bock zijn voormalige Nadal Hero & DB (Kannan) kunnen rekenen om een CSI5* zege op naam te schrijven.  Samen met de negenjarige BWP-hengst reed de Ier naar de winst in de 1.45m openingsrubriek. Samen met Khan vd Kattevennen Z reed Nicola Philippaerts naar de beste Belgische notering.

De CSI5* 1.45m stond volledig naar de hand van Conor Swail en de 9-jarige Nadal Hero & DB (Kannan). Het duo sprong naar de winst in 65,20 seconden en hield zo de Franse amazone, Pénélope Leprevost met Verite Une Prince (Number One) op ruim één seconde achter zich. 

In het zadel van Kiana van het Herdershof (Toulon) sprong Daniel Deusser naar de derde plek. Net buiten het podium volgde Andrzej Oplatek met Le Cordial (Lyjanero) op de vierde plaats terwijl Nicolas Delmotte de top vijf afwerkte met Citadin du Chatellier (L'Arc de Triomphe).

Nicola Philippaerts verzekerde de beste Belgische ranking in deze rubriek. Op de rug van de 10-jarige Khan vd Kattevennen Z (Kannan) sprong Philippaerts foutloos naar de achtste plaats. Zoe Conter volgde op plek negen met onder het zadel de 11-jarige BWP-merrie, Lazy (Hickstead).



Volledige uitslag 1.50m

Volledige uitslag

Foto copyright : Sharon Schwing for Equnews