In de 1.50m hoofdrubriek noteerde Belgisch kampioen, Nicola Philippaerts de snelste chrono met zijn dochter van Kannan. Vorige week won het duo al de Grand Prix kwalificatie in Falsterbo. "Echt leuk om hier op deze mooie wedstrijd aan de start te komen. Klaartje Z is echt in top conditie en dat laat ze vandaag opnieuw zien."

"Prachtig dat de organisatie zijn schouders zet onder zo een mooi concours zet. Leuk dat we dit op de Belgische kaart staan hebben." gaat Philippaerts verder. "Klaartje is van nature al heel snel en ze springt fantastisch op deze bodem. Het idee is om morgen met haar opnieuw de hoofdrubriek te springen en dan de Grote Prijs te springen met Luna van 't Ruytershof."

Op het podium volgt Constant van Paesschen met de 10-jarige SF-merrie, Diaz du Thot (Ready Boy des Forets 'Hn'). Roger-Yves Bost vervolledigde de top drie met zijn SF-merrie, Ballerine du Vilpion (Baloubet du Rouet).

Net buiten de top drie volgde Dirk Demeersman met zijn 11-jarige sBs-merrie, G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte).  Op de vijfde plaats strandde Niklaus Rutschi als laatste starter in het zadel van Oxana vd Bisschop (Air Jordan Alpha Z).

Uitslag