McLain Ward en zijn HH Azur voelden de druk als 'Rolex Live Contenders'. Het paar gaf uiteindelijk op. De weg lag zo open voor de overige deelnemers. Na afloop zette Marcus Ehning de onklopbare prestatie van drie foutloze omlopen in 45,12 seconden. Samen met Stargold verwees de Duitser landgenoot Daniel Deusser met de 13-jarige Killer Queen VDM (Eldorado vd Zeshoek) naar de tweede plaats.

Deusser en zijn BWP-merrie uit de fokkerij van Dirk en Ann Bruggeman - Carpentier waren samen met Ehning de enige volledig foutloze duo's. Met één springfout maar wel de snelste chrono sprong Philipp Weishaupt naar de derde plek in het zadel van Zineday (Zinedine).

Net buiten het podium volgde Rodrigo Pessoa met de BWP-ruin, Major Tom (Vagabon de la Pomme) voor Eugenio Garza Perez en Contago (Cornet Obolensky).

Voor België strandde Nicola Philippaerts op de zesde plek. Philippaerts en de 13-jarige Katanga vh Dingeshof (Cardento) noteerden één tijdsfout in de tweede ronde. Recent verklaarde de fokker van Katanga nog dat hij in haar het beste springpaard ter wereld ziet. Het paar bevestigde alvast het potentieel.

Uitslag