D-Midden

Minne Vossen van LRV Bocholt was met haar Injas, overduidelijk de snelste in de barrage van de klasse D-Midden. Ze was Femke Jansen (LRV Hechtel Eksel) met Girl’s Cora (v. Country) en Flore Geerits (LRV Bocholt) met Bliksem te snel af. Het stijlrijden werd op de naam geschreven van Elise Ceyssens (LRV Meeuwen) met Afelio van de Kerckenbulck (v. Nabor). Flore Geerits reed naar zilver en Laure Tijskens (LRV Bocholt) sprong stijlvol naar brons met Passion van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve).

C-Midden

In de klasse C-Midden was het stijlgoud en het goud in de Barema-A wedstrijd voor Janne Mercken (LRV Hoeselt) met Emelwerth de la Loena (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Hanne Jansen (LRV Hechtel Eksel) sprong naar zilver in het zadel van Bent.

B-Licht

In het stijlrijden van de reeks B-Licht ging het erelint naar Luna Peeters (LRV Overpelt) die kon rekenen op Destiny. Lien Vanaken (LRV Molenbeersel ’t Hasselt) sprong naar provinciaal zilver met Kaatje en Lowie Vliegen (LRV Bocholt) pakte een bronzen medaille met Beauty.  In de Barema-A nam Lien de overwinning mee naar huis. Luna reed naar zilver en Lowie verzekerde brons.

A-pony's 

Bij de grote A-ponys was het stijlgoud voor Lien Vanaken (LRV Molenbeersel ’t Hasselt) in het zadel van Vera. Tibau Mercken (LRV Hoeselt) sprong naar zilver met Kleine Bliksem. In de Barema-A wedstrijd was het Tibeau die een gouden medaille mocht ontvangen. Samen met Kleine Bliksem bleef hij mooi foutloos.

D-Licht

Vervolgens ook een knappe prestatie van Janne Mercken (LRV Hoeselt) in het stijlrijden van de klasse D-Licht. Ze won namelijk met Ganar van de Everr (v. Poppings Macho 2) voor Giel Kerkhofs (LRV Bocholt) met Kantje’s Ember (v. Justice H.R.) en Louise Wouters (LRV Kaulille) met Joly’s Condor. In de barema-A zegevierde Catho Vliegen (LRV Bocholt) met Boaz van de Teunishoeve (v. Kantje’s Ronaldo). Jana Corens (LRV Overpelt) sprong met Panache van de Noorwateringshoeve (v. Machno Carwyn) naar zilver en Giel Kerkhof’s nam zijn tweede medaille van de dag in ontvangst met Fancy.

C-Licht

In de reeks C-Licht was de Barema-A-overwinning voor Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) met Filini (v. Emmickhoven’s Diego). Jade Loos (LRV Overpelt) reed naar een tweede plaats dankzij een foutloze barrage met Pimmeke. In het stijlrijden was het Jade die de ereronde mocht leiden. Rhune werd hier knap tweede.

Klik hier voor alle resultaten. 

Bron: LRV