De barrage werd afgetrapt met een foutloze ronde van Samuel Hutton en de Zangersheide merrie Melusina Bvl Z (Mylord Carthago) in een snelle tijd van 36,35s. De Noorse Marit Haarr Skollerud Cox bracht de door Marc Kluskens gefokte Nelson van't Roosakker (Zandor) eveneens zonder fouten naar de finish in 40,53s. 

Na Pieter Jan Anthonissen met Qoke Castanoo (Cornet Obolensky) en Jan Vermeiren met Qmusic-K van 't Kattenheye (Le Blue Diamond van't Ruytershof) was het Jeroen Appelen die als eerste voor eigen publiek de balken in de lepels liet liggen met de KWPN hengst King Cjs (Action-Breaker). Uiteindelijk werd het duo vijfde.

Louis Lambrecht was in het zadel van Nacco Blue Dnl (Chacco-Blue) ruim een halve seconde sneller dan Hutton maar een balk in het zand liet hen op zes eindigen. Als laatste aan de start kon Mathieu Guery de overwinning nog op eigen bodem houden en rekende daarvoor op de Quintago I-zoon Callac de Cyrmanol. Het duo was op geen enkele fout te betrappen maar konden niet tippen aan de Britse snelheidsduivel en besloten op twee. 

Resultaten