In totaal kwalificeerden zeven combinaties zich voor de herkansing van dit 1.60m parcours. Voor McLain is dit de twaalfde maal dat hij de Devon Grand Prix op naam schrijft. "Dit is echt fantastisch. Toen ik nog jong was reed mijn vader hier altijd. Hij beschouwde dit als één van de belangrijkste wedstrijden. Het geeft me een soort 'thuisgevoel"." vertelt de Amerikaan.

"De eerste ronde stond vandaag heel eerlijk gebouwd. Niet te moeilijk, maar je was ook nooit vrij. Je moest bij de les blijven. De herkansing daarentegen bleek een uitdaging. Ik had het geluk dat ik Riley Schuyler nog aan het werk heb gezien. Bovendien ken ik haar paard, Robin de Ponthual heel goed, ik heb hem aan haar verkocht. Ik ken een beetje de sterktes van dit duo. Dat gaf me een voordeel."

Op het podium volgde Riley Schuyler met de 17-jarige SF-ruin, Robin de Ponthual (Fra Io De La Grange). Het podium werd afgewerkt door Mimi Gochman in het zadel van Celina BH (Canstakko). Net buiten het podium volgde Adrienne Sternlicht met Cristalline (Cristallo 1) voor Mark Bluman met onder het zadel Marilyn (Messenger).

Uitslag