Anderson Lima (BRA) ontwierp de test in twee ronden en halverwege waren er nog maar zeven deelnemers voor de return. Aan het eind van de eerste ronde hadden 12 van het oorspronkelijke deelnemersveld zich gekwalificeerd voor de barrage, maar drie deelnemers - bestaande uit Kent Farrington, Margie Goldstein-Engle, en Carlos Hank Guerreiro - kozen ervoor om hun sprongen voor een andere dag te bewaren en trokken zich terug. De negen paren die overbleven vertegenwoordigden de Verenigde Staten, Egypte, Brazilië, Spanje en Mexico.

Elk duo zette zijn beste beentje voor en de leiding werd verschillende keren geruild, maar de Spanjaard Sergio Alvarez Moya en zijn eigen 10-jarige BWP-ruin Malibu De Muze (Nabab De Reve x Tornedo FCS) reden een foutloze ronde met een tijd van 43,34 seconden. De overwinning was echter nog niet bezegeld en als laatste in het veld bewees Ward opnieuw zijn vaardigheid met een moeiteloze ronde, waarbij hij in 42,57 seconden bijna een hele seconde van de vorige leidende tijd afschreef.

Moya behield de tweede plaats terwijl Chloe Reid (USA) naar de derde plaats schoot. Reid en Souper Shuttle (Stakkato x Luise Marie), een 11-jarige Hannoveraanse merrie van Live Oak Plantation LLC, tikten de chrono's binnen met slechts 0,03 seconden achterstand op Moya in een eindtijd van 43,46 seconden.

Bron: Persbericht 
Foto: ©Sportfot