Johanna Beckmann, die vorig jaar ook al de YR Grand Prix van Hagen op haar naam kon schrijven, ging als eerste van start. De slaagde erin om een mooie foutloze ronde achter haar naam te noteren in 36,53 seconden. Een vlotte ronde maar het aanwezige publiek kreeg toch de indruk dat het nog net iets sneller kon. Mathies Rüder was na Beckmann de eerste en meteen ook de laatste barragekandidaat. Een vroege fout van zijn Cheenook 8 (v. Carell) stelde echter de overwinning van Beckmann veilig. Rüder moest zo tevreden zijn met zilver. 

De derde plek ging eveneens naar een Duitse combinatie: Thore Stieper kon met Catwalk 30 (v. Comme Il Faut 5) wel alle balken in de lepels laten in de basisronde, hij finishte net buiten de tijd wat één strafpunt voor tijd opleverde. Deze prestatie was wel nog voldoende voor het brons. 

Mathieu Guery eindigde op de vierde plaats. Hij leek met Call de Cyrmanol (v. Quintago I) goed op weg naar een foutloze basisronde maar tikte de laatste balk uit de lepels. Zijn snelle tijd in de basisronde leverde hem wel nog de vierde plaats op. Felix Raude (Clarimo) vervolledigde de top vijf.

Vic de Plecker kon zich met d'Amour Jmg Z (v. Dieu-Meric van T&L) op de tiende plek klasseren.

Klik hier voor de resultaten