Deze 1.40m rubriek werd rechtstreeks tegen de klok verreden. Bart Clarys kwam als vierde aan de start in het zadel van Corona Hf Z (fokker: Peter Jonckheere) en stuurde de 8-jarige merrie van Calvaro Z in een verbluffend snelle tijd over de eindmeet. De lat lag hoog met de te kloppen tijd op 65,18s. Nadat de proef al ruim voor de helft verreden was, was het de beurt aan Hazebroek en de door Guy Wouters gefokte hengst. Zij klokten af op 65,17s en namen de leiderspositie over, die ze tevens niet meer moesten afgeven. De derde plek was voor Kim Thiry en de Zangersheide hengst Neverland Z (Numero Uno), hun tijd was 68,07s. 

Met 69,72s op de klok werd Jens Thys vierde op Jade Z (Jaguar van Paemel). Nick Vrins had op de 8-jarige Mosito van het Hellehof dochter Qoreen van't Ruytershof een tijd van 70,05s en werd vijfde.

Resultaten

Tim Prouvé en Koen Vereecke delen het 1.40m podium

Wat later werd een identieke proef afgewerkt op de piste van Lummen en was het Tim Prouvé die voor het beste Belgische resultaat zorgde met Quasca Artist vd Guldennagel-V. Met de 8-jarige Asca Z-nakomeling werd hij tweede. Koen Vereecke volgde op twee met de BWP hengst Lector vd Bisschop (Bamako de Muze). 

Wim Vinckx liet zich hier op vier noteren met de 9-jarige Hadewyn van't Ravennest (Comme il Faut) gevolgd door Philippe Le Jeune en Macarana' (Lucky du Reverdy). Pieter Devos zagen we met zijn eigen gefokte Primo DV (Vigo d'Arsouilles) terug op zes voor Wilm Vermeir en zijn IQ van het Steentje (Toulon). 

Resultaten


In de CSI1* 1.30m rubriek ging Elke Appeltans winnen met Falve (Guccio Ex Vleut). Wim Vinckx en zijn BWP'er Gentlemen van Loheky (Thunder vd Zuuthoeve) werden tweede voor Guido Hornesch en de 9-jarige Kinetta (Freeman VDL).