Duitsland sloot het podium af met Christian Kukuk en zijn negenjarige Nice van't Zorgvliet, die met een seconde achterstand zilver won. Christian Ahlmann en de zwarte hengst Solid Gold Z werden derde in een razendsnelle barrage.

Een opgetogen Martin Fuchs verklaarde: "Het was een geweldige barrage. Ik probeerde vandaag zo snel mogelijk te gaan, wetende dat Marlon nog achter me moest en hij zou mijn tijd nog verbeterd hebben, maar gelukkig had hij vandaag een goedkope rail. Ik liet er een uit in de dubbel en hij is zo voorzichtig met zo'n geweldig vermogen dat ik zoiets een beetje geks kan doen en ik ben blij dat ik op zo'n paard zit. Morgen rijd ik Leone Jei mijn kampioenspaard, hij is ook in zeer goede vorm dus ik ga morgen proberen om nog 3 foutloze rondes neer te zetten."

De eerste ronde was een zware beproeving. Overal in het parcours vielen palen die enkele van de grootste namen uit de barrage hielden. De eerste twee ruiters in de piste, Shane Breen en John Whitaker, kregen allebei de eerste hindernis te verwerken, waardoor de toeschouwers op het puntje van hun stoel bleven zitten. Simon Delestre bewees dat het mogelijk was met Dexter Fontenis Z, die een foutloze prestatie neerzette.

Bron: Longines Global Champions Tour 

Foto: Longines Global Champions Tour