In de 1.35m rubriek was er geen houden aan de Belgische amazone Marthe Heudens. Ze wint zo voor de tweede dag op rij. Samen met Jan Vermeiren's negenjarige hengst bleef ze minder dan een seconde voor op de LJ-Leathers-ruiter, Loewie Joppen met onder het zadel de dochter van Cardento, Candy Holiday. Het podium van deze proef werd afgewerkt door Carlos Cremona en Jota E Cash Win.

Net buiten het podium sprong Guido Hornesch voor eigen publiek naar de vierde plek. In het zadel van Nailah (Kannan) bleef hij Alexander Vincentius met Jezebel W (Arezzo VDL) voor.

Olivier Philippaerts Belgische sterkhouder in 1.40m Prijs Jos Lansink

In de 1.40m prijs Jos Lansink strandde het volledig podium op minder dan een halve seconde verschil van elkaar. Nicolas Toro zette de snelste chrono met de 10-jarige KWPN-ruin, Hasta La Vista Vdp (VDL Zirocco Blue). Op het podium volgde Omer Karaevli met de negenjarige Istinov (Ustinov) voor André Americo De Miranda met onder het zadel de 11-jarige Gemke.

Net buiten het podium loodste Olivier Philippaerts zijn Etna du Chateau (Quaprice Boimargot Quincy)  foutloos naar de vijfde plaats. Ook Zoe Conter en Melanie Gelin plaatsten zich in de top acht. Conter sprong met Levista Dbh Z (Levisto Z) naar de zevende plaats. Op de rug van Lander de Bruyn zijn gefokte merrie bleef Conter voor op landgenote Melanie Gelin met Dream van Generhese (Idian Gold).

Melanie Gelin zet zegereeks verder

Bij de jonge springpaarden kleurde de volledige top vijf. Voor de tweede dag op rij sprong Melanie Gelin met haar zesjarige zoon van Elvis ter Putte, Elvis Uno Vhr Z won ze voor de tweede dag op rij. Als enige bleef het paar foutloos onder de 25 seconden. Gelin strandde ook op de derde plek met de vijfjarige King Of Panama Hero Z (Kassander Van 't Roosakker). De tweede plek kwam op naam van Thierry Goffinet in het zadel van Devil Of Picobello Z (Di Cantero Van ter Hulst Z).

Net buiten het podium strandde Steven Vermeir met Quantum van het Auremaxhof (Diamant de Semilly) op de vierde plek voor Virginie Thonon met Quinta - W (Eristoff van de Zuuthoeve).

Alle resultaten