"Of ik verwacht had dat ik zo een goede prestatie neer zou zetten. Goh, nee niet echt", gaat de amazone van start. "Ik wist wel dat mijn paard Linguini goed in vorm was maar je weet natuurlijk nooit wat er zal gebeuren. Linguini is een paard van Marcel de Ridder van Stal de Ridder. Voordat ik in het zadel plaatsnam, had ze nog niet zo veel gesprongen, enkel wat op 1m20 en 1m30 niveau", vertelt Heudens. "Ik rijd haar nu een jaar en ik ben erg blij met de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt. Ze is op relatief korte tijd enorm gegroeid, ik denk ook dat ze het zeker en vast in zich heeft om het te maken op het hogere niveau. Linguini was ook het paard met wie ik in de Beker van België goed kon presteren; Ze is een consistent paard dat veel nul springt". 

"Of de Beker van België één van mijn hoogtepunten van het jaar was? Ja, eigenlijk wel. Ik ben als leidster van start kunnen gaan in de finale maar ik kon die plaats niet vasthouden. Thibault (Huyvaert) ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Hij moest enkele combinaties voor mij van start en hij reed een vlotte nulronde. Mijn doel was eigenlijk ook om gewoon nul te springen, dat lukte maar ik was net niet snel genoeg. Een ander hoogtepunt zijn voor mij ook de wedstrijden van de Gouden Laars. Ik rijd deze wedstrijden heel graag. Ik hoop dat de Federatie deze wedstrijden in de toekomst wat meer zal ondersteunen. Ik vind het belangrijk dat ruiters zich kunnen meten met hun leeftijdsgenoten, want uiteindelijk weet je enkel zo hoe ver je staat. Als je direct op internationaal niveau begint te rijden, rijd je vaak tegen topruiters. Je kan uiteraard veel van hen leren maar ik vind het zeker zo fijn om tegen ruiters van mijn eigen leeftijd te rijden". 

"Mijn voornaamste doel voor 2021? Op jumping blijven gaan", lacht ze. "Goh nee ik denk dat het doel wel is om op CSI2* en CSI3* niveau te blijven rijden. Naast Linguini kan ik ook op een ander paard rekenen, Kiss Kiss. Ik denk dat dit paard ook zeker en vast potentieel heeft om het op hoog niveau erg goed te doen dus ik wil zien wat dat geeft. Voor de rest heb ik niet echt concrete doelen, het zal allemaal wat afwachten worden wat 2021 zal doen op gebied van Corona. Vorig seizoen was ik met Linguini ook helemaal klaar om van start te gaan maar toen gooide Covid roet in het eten. Ik wil dus niet te lang op voorhand plannen, we zien wel wat er gebeurt. Ik ben ook vooral blij dat ik na mijn pauze terug goed van start kon gaan. Ik merkte dat ik het rijden en de paarden te hard miste. Het mooiste moment van mijn carrière tot nu toe? Er zijn er heel veel maar één van de overwinningen die mij altijd zal bijblijven, is mijn overwinning in de Masters hier binnen in het Azelhof. Ik had nog nooit Masters gereden en iedereen stond langs de kant om mij aan te moedigen. Zo voor een publiek winnen waar je merkt dat iedereen achter je staat, is een gevoel dat niet te beschrijven valt. Jammer dat we dat nu moeten missen. Ik besef natuurlijk ook dat we eigenlijk nog van geluk mogen spreken dat we in de paarden zitten en dat we op wedstrijd kunnen blijven gaan. Mike van het Azelhof en Laurens van Sentower Park hebben duidelijk alles in het werk gesteld om de sport draaiende te houden en daar ben ik hen heel dankbaar voor".

"Mijn once in a lifetime horse? Elientje. Ik heb zo veel aan dat paard te danken. Ik reed met haar mijn eerste Nations Cup bij de Junioren, ze sprong foutloos in rankings, Grand Prix', ... Hoewel ze een heel klein paard was, had ze een hart van goud en leek het wel of ze overal over kon", besluit de amazone.


Foto: Houou Tomita