,Er kwamen verschillende Belgen aan de start in deze barrage dus de hoop op een Belgische thuisoverwinning stond alvast hoog gespannen. Marthe Heudens slaagde er midden in de barrage in om in het zadel van Newton van't Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve) de leiding te nemen. Het duo sprong een foutloze ronde in 39,54 seconden maar met ruiters als Jeroen de Winter en Dimme d'Haese die nog van start moesten, wist ze dat de overwinning nog niet veilig gesteld was. Uiteindelijk bleek de tijd van Heudens niet te kloppen voor de ruiters die nog na haar van start moesten, een Belgische overwinning dus in de Grand Prix van Lier! 

De rest van het podium werd ook volledig gevuld met amazones. Angelica Augustsson Zanotelli kon met Kingston 43 (v. Kannan) de tweede plaats op haar naam schrijven. Het duo sprong een foutloze ronde in 39,90 seconden. Amanda Slagter maakte het podium compleet. Zij rekende op Cornet Blue PS (v. Chacco-Blue) om in 40,27 seconden een foutloze ronde te springen. 

De vierde plaats ging naar Theodor Linde. In het zadel van Salto des Nauves HDC (v. Tlaloc M) liet hij alle balken in de lepels en klokte hij af in 41,09 seconden. Stephanie Andries en New Jursy van de Noordheubel (v. Spartacus) vervolledigen de top vijf na een foutloze barrage in 41,79 seconden. 

Jeroen De Winter (Olina van't Ruytershof) en Dimme D'Haese (Cazan Z) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten