Pijlsnel sprong Zanotelli naar de 25.000 euro gedoteerde eindzege met zijn 11-jarige KWPN-ruin, Harwich VDL (Arezzo VDL). Vorige week plaatste het paar zich nog derde in de 1.50m CSI3* Grand Prix van de Toscane Tour. Steve Guerdat (SUI) volgde met Albfuehren's Maddow (Cohiba 1198) op de tweede plaats voor de Franse springruiter, Francois Xavier Boudant en de SF-ruin, Brazyl du Mezel (Haloubet De Gorze).

De volledige top vijf wist de herkansing van deze CSI4* Grote Prijs foutloos af te werken. Net buiten het podium volgde Alain Jufer met Dante MM (Diarado) voor Gregory Cottard en Bibici (Norman Pre Noir).

Brent D'haese schittert op GP podium

In de CSI1* Grote Prijs stonden de hindernissen 1.30m hoog gebouwd. Na een barrage met dertien sprong Brent D'Haese met Hilton Stables' Qualibette H (Kannan) naar de derde plaats. De springruiter, die de dag ervoor zijn verjaardag vierde was ongeveer één seconde trager dan het winnende paar, Kamilla Ladefoged Rasmussen met My Boy 26 (Mylord Carthago*HN).

Qualibette is een dochter van Julie De Pelsmaeker haar voormalig Grand Prix-paard, Daloubette van de Krekebeke (Baloubet du Rouet).

Volledige CSI4* GP uitslag

F. © Sportfot