Edouard Schmitz kon in deze GP rekenen op de SBS-ruin Gamin van't Naastveldhof (v. Chacco Chacco). De twee lieten niets aan het toeval over en vlogen door de barrage in een tijd van 38,62 seconden. Die tijd kon niemand nog verbeteren, sterker nog: geen enkele andere kandidaat kon de tijd onder de 39 seconden houden en zo werden zij de verdiende winnaars van deze proef. Christoph Obernauer deed wel een verdienstelijke poging. Met Kleons Renegade (v. Quintero) finishte hij in een tijd van 39,45 seconden en dat was goed voor de tweede plaats. 

Onze landgenote Marine Scauflaire kwam wel heel dicht in de buurt van die tweede plaats. Met haar negenjarige SBS-hengst Hortus d'Hoogpoort (v. Diamant de Semilly) was ze slechts ietsje trager dan haar Deense voorganger en zo eindigde ze op een knappe derde plaats.

Op vier kregen we de KWPN-ruin Heidelberg, bereden door Gaj Riossa. Op vijf kregen we opnieuw een KWPN'er, dit keer de negenjarige Incredible W (v. Action-Breaker, bereden door Michaela Jeskova. 

Op acht zagen we nog een landgenote terug, namelijk Charlotte Philippe. Met Cacharel de Amoranda Z (v. Corlensky G) kreeg ze een foutje in het basisparcours maar het was nog goed genoeg voor een top tien-klassering. Maxime Harmegnies en de SBS-hengst Espoir des Merisiers (v. Quody de Saint-Aubert) konden zich op de valreep ook nog klasseren, eveneens na vier strafpunten in het basisparcours. 

Klik hier voor de volledige uitslag.