Je schreef afgelopen seizoen het eindklassement van de Gouden Laars op je naam. Had je verwacht dat je zou winnen? 

"Absoluut niet. Ik was pas bij aanvang van het indoorseizoen, nu dus ongeveer een jaar geleden, 1m20 beginnen te rijden. Mijn voornaamste doel tijdens de eerste wedstrijden was dan ook vooral een rustige, foutloze ronde springen. Enkele weken voor de finale zou plaatsvinden, stootte ik per toeval op de tussenstand en ik zag tot mijn grote verbazing dat ik aan de leiding stond. Mijn doel was vanaf dat moment om mijn leiderspositie te behouden en dat is uiteindelijk ook gelukt. 

Wat ging er door je hoofd toen je besefte dat je gewonnen had? 

"Ik was vooral erg blij om mijn outdoorseizoen op die manier te kunnen afsluiten. Ik had al een goed uitdoorseizoen achter de rug en dit was echt de kers op de taart". 

Kan je ons wat meer vertellen over je paard? 

"Malongo is een 8-jarige afstammeling van Vigo d'Arsouilles. Hij is een erg aangenaam paard om te rijden maar heeft wel wat karakter. We hebben hem vorig jaar aangekocht en we hebben eerst rustig de tijd genomen om elkaar te leren kennen. Je kan altijd op hem rekenen in de ring".

Wat vind je over het algemeen van de Gouden Laars wedstrijden? 

"Ik vind de wedstrijden van de Gouden Laars erg leuk omdat het goede parcoursen zijn en je altijd op fijne locaties kan springen. Wat het extra leuk maakt, is dat je tegen ruiters in je eigen leeftijdscategorie kan springen wat maakt dat je goed weet waar je staat ten opzichte van je leefdtijdsgenoten". 

Zijn er ruiters waar je zelf naar opkijkt? 

"Mijn grote voorbeeld is Edwina Tops-Alexander. Ze rijdt altijd erg gecontroleerd en met veel gevoel".

We zitten in een tweede lockdown. Wat betekent dit voor jou? 

"De voornaamste verandering is dat ik niet meer op wedstrijd kan omdat ik geen professionele ruiter ben. We gaan wel regelmatig trainen en thuis proberen we vooral de basis op het dressuurwerk te leggen".

Wat zijn je plannen voor 2021?

"Ik zou graag veel leuke wedstrijden rijden. Ik moet in 2021 ook overschakelen naar de Juniors dus ik hoop dat ik het daar ook goed kan doen. In de eerste plaats wil ik vooral ervaring opdoen op dat niveau".

Foto: Houou Tomita