In de CSI4* 1.35m Small Tour was het Manuel Thiry die het Belgische volkslied liet weerklinken. In het zadel van O'Special De Corlato (v. I'm Special De Muze) snelde hij over de meet in 56,93 seconden, goed voor een eerste plaats. Elena Appendino kon rekenen op haar negenjarige Iceman (v. Dallas VDL) om in 57,18 seconden naar de tweede plaats te rijden. Het brons was voor Mario Villapalos Rodriguez met BWP'er Iroko vd Brouwershoeve (v. Canturano) en een tijd van 57,79 seconden. 

Jone Illi (Eolita L) snelde naar de vierde plaats. Dermott Lennon (Millview Cicero) eindigde op plaats vijf. 

Belgen domineren klassementen in Vejer 

Gregory Wathelet (Ace of Hearts) klasseerde zich met een tiende plaats als de beste Belg in de CSI4*  Small GPIn de CSI4* 1.30m Small Tour sprong Thibault Vermeulen naar een podiumplaats. In het zadel van de tienjarige KWPN'er Heart of Nabab (v. Nabab de Reve) verzekerde hij brons. Marine Lenoble (Mylady van 't Meulenhof) klasseerde zich als twaalfde in deze proef. Ook in de CSI4* 1.35m Big Tour was ze Belgische driekleur in het klassement te zien. Zo sprong Gilles Thomas hier (Elfra van Beek Z) naar een tiende plaats. 

Vervolgens liet ook Louise Ameeuw zich van haar beste kant zien op Spaanse bodem. Ze sprong in de CSI1* Tour 1.30m naar zowel een zevende (Orphy van de Kruishoeve) als een veertiende (Nasty Boy de Muze) plaats. Tot slot sprong Ignace Philips De Vuyst (Hutino d'Hollaye) in de CSI1* Tour naar een vierde plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: Sunshine Tour/ © Moisés Basallote