"Ik vind de wedstrijden van de Gouden Laars erg leuk", begint Matala. "Ik neem al vier jaar deel aan de Gouden Laars en ik ben mee gegroeid van de Scholieren tot het einde van de Juniors. Je kan altijd op mooie locaties springen en de parcours zijn ook altijd correct gebouwd. Ik leer elke keer opnieuw wel iets bij! 2019 was voor mij extra speciaal: ik heb vorig seizoen mijn eerste podiumplaats behaald en daardoor won ik een wildcard voor de CSI3* van Lier", vertelt ze enthousiast. 

"Tijdens de quarantaine heb ik het negatieve in het positieve omgezet en vooral veel tijd met mijn paarden doorgebracht. Dieter Vermeiren is mijn trainer en we hebben ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op de hervatting van het Gouden Laars seizoen en de verschillende internationale wedstrijden die eraan komen. Ik heb nu al een internationale wedstrijd in Lier op het programma begin juli, tijdens de CSI3* wedstrijd van Lier zal ik ook aan de start komen en ik kijk ook alvast uit naar de wedstrijd in Zandhoven". 

"Het paard dat voor mij het meest speciaal is? Issica T! We hebben haar gekocht als 6-jarige en ik heb al erg veel plezier met haar beleefd. De bedoeling is om later een veulen uit haar te fokken. Ik wil mij nu eerst focussen op het hogere niveau en ervaring op 1m40 opdoen", besluit ze.